Rajz és Festő iskola

                  Csak el kell kezdeni és            kibontakoznak a készségeid! 

 

A festészet a szabad önkifejezés egyik legősibb módja.

 A festék foltok, nyomok, színek, tónusok segítségével alakítja ki a vásznon alkotója a gondolatait és érzéseit.

 Ahhoz hogy a festő irányíthassa alkotási folyamatát, szüksége van technikai, színtani, anatómiai és elméleti ismeretekre. Rajz - Festészet képzésünkön   megszerezheted az alapvető festészeti és művészettörténeti ismereteidet, a képzés végére pedig kialakíthatod egyéni festészeti stílusodat.

RAJZ KÉPZÉS

Rajzóráinkon elsajátíthatod az akadémista tanulmányrajz és a lendületes krokizás technikáit. Emellett változatos feladatok, technikai kísérletezések és stílusgyakorlatok által lehetőség nyílik a saját eszköztár és a - hagyományos stúdiumon túlmutató- egyéni kifejezésmód kialakítására.

A KÉPZÉS FELÉPÍTÉSE

Csoportjainkba bármely szintű rajztudással becsatlakozhatsz, hiszen rajztermünkben minden hallgatónk a számára megfelelő szintű beállítást rajzolja. A kezdők csendéletnél, a haladók anatómiánál  kezdhetnek, ennek köszönhetően rajzóráinkra bármikor be lehet csatlakozni. Gyere,  ha van motivációd és kitartásod. Rajz tanfolyamunk célja a stabil rajztudás átadása, a rajzi alapok megismertetése és megszilárdítása, a kockától az aktig. Kezdő hallgatóink először a "kockológia" segítségével sajátítják el a perspektivikus ábrázolás és a térben való rajzolás gyakorlatát, majd anatómia tudásra tesznek szert a koponya és a csontváz tanulmányozásával. Ezután nyílik lehetőség továbbhaladni a portré és az aktrajz elméleti és gyakorlati ismereteihez.

KIKET VÁR RAJZ, FESTÉSZET KÉPZÉSÜNK?

Ha művészeti középiskolába vagy egyetemre szeretnél felvételizni, elengedhetetlen a magas szintű rajzi és festészeti képzettség. 
Szívesen látjuk a művészet iránt érdeklődő, tanulni és fejlődni vágyó "hobbista" gyerekeket, felnőtteket is. Ha konkrét elképzeléseid vannak, vagy csupán a rajz élvezetéért szeretnéd fejleszteni képességeidet.

A kurzus kiemelten hasznos művészeti középiskolákba, egyetemekre készülők számára. 

OKTATÓNK:
Rajz oktatás, festészet: Kaszai Krisztina festőművész , felvételi felkészítő rajztanár,  

Bagdi Katalin: művészettörténet,test ábrázolás,design alapjai

 

Időpont:

Szombat:

  1. Rajz szakkör        12.00-14.00      Bagdi Katával 06-20-251-1487